Не искаме вечен живот

77
Не искаме вечен живот

Една 15% от жените искат да живеят вечно

Само 15% от жените искат да живеят вечно, показва ново изследване. Вечният живот отдавна е предмет на изследване за много учени.

Изследователите направиха нова анкета, чиято цел е да определи дали жените искат да живеят вечно, ако имат такава възможност. Резултатите показват, че едва 15% от анкетираните не искат да умрат никога.

Не са много и представителките на нежния пол, които искат да живеят повече от 100 години – едва 9%. Според проучването най-често жените искат да завършат живота си на възраст между 81 и 90 години.

Много от участничките са отказали да отговорят на тези въпроси, най-често защото се страхуват. Един от водещите автори на изследването, професор Ева Ричардсън, отбеляза, че за повечето от дамите по-важно е качеството на живот, а не неговата продължителност.

Нежеланието на жените да живеят вечно идва от промените, които настъпват с тялото с течение на годините. На първо място, жените не могат да приемат промяната на добрия им външен вид, въпреки че заболяванията, които настъпват в процеса на стареене също не могат да се нарекат "приятни".

Много от анкетираните жени отговарят, че не искат да живеят вечно, защото не искат да станат свидетели на смъртта на техните близки, деца и внуци, пише БГНЕС.Добави коментар