Най-стресиращите събития за майките

328
Най-стресиращите събития за майките

Какво причинява най-голям стрес на майките?

Пазаруването с децата, подготвянето им за лягане и дългите пътувания с автомобил с тях са най-стресиращи за майките. Това пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Най-голям стрес за майките се оказва седмичното пазаруване заедно с малчуганите, съпътствано от възгласи и постоянни искания за шоколад и бисквити, съобщи БТА.

Храненето на децата, превозването им с автомобил на дълги разстояния, обличането и къпането им също са изпитание за нервите на техните майки. Всички тези занимания подлагат жените на сериозен стрес най-малко три пъти дневно.Над пет процента от участвалите в допитването майки признават, че се чувстват напрегнати във всяка една минута от деня. Въпреки това над 40 процента от жените споделят, че стресът ги мотивира, а 82 процента казват, че забравят всичко негативно, когато малчуганите ги погледнат с усмивка или ги прегърнат.

Сред 20-те най-стресиращите ситуации за майките са: седмичното пазаруване с децата, времето за лягане, дългите пътувания с автомобил, уговарянето на децата да хапнат определени храни, ходенето на гости в къщи, където няма други деца, и засядането в трафик с деца в автомобила.

В списъка са още и времето за хранене, осигуряването на развлечение на малчуганите в дъждовен ден, настаняването на децата в автомобила и свалянето им от превозното средство. Сред най-малко стресиращите пък са храненето в заведения и заминаването на почивка.Добави коментар