Най-скъпият фризьор

71
Най-скъпият фризьор

1000 долара за подстрижка

Да те стрижат- това е модно. От британския футболен топ мениджър Айвър Хелър до султана на Бруней Хасанал Болкиах, богатите харчат по десетки хиляди долари за прически.

Не отстъпват от тенденцията и самите фризьори. С ценоразпис, започващ от 1000 долара за най-скромната процедура, италианецът Розано Ферети печели признанието за най-скъп коафьор в света, съобщи profit.bg.

Твърди се, че всеки негов „сеанс“ е сроден със спа-процедура за косите. 19-те луксозни салона на Ферети наистина приличат на спа-центрове с елегантните си мебели в черно-сребристи тонове.

Самият Ферети работи в двореца от XV век Del Bene Serenelli във Верона.Чакащите клиенти се настаняват в цветен салон на първия етаж на чаша чай, а когато редът им дойде - се качват на втория, където работи майсторът.

За тези, които не могат да отделят 1000 долара за една подстрижка, остава да се задоволят с прическа от някой от учениците на Ферети. Нейната цена е по-скромна - 200 долара.

Впрочем, услугата изглежда сравнително евтина, като се има предвид, че султанът на Бруней плати 21 500 долара, за да се подстриже.Добави коментар