Най-скъпите разводи в спорта

96
Най-скъпите разводи в спорта

Става въпрос за милиони

На 31 октомври тази година светските хроникьори бяха изненадани от новината, че риалити звездата Ким Кардашиан се развежда със звездата от Националната баскетболна асоциация Крис Хъмфрис.

Двойката се ожени на 20 август 2011 г. на церемония на стойност 10 млн. долара, а едва 72 дни по-късно Ким установи, че „различията помежду им са непреодолими" и подаде молба за развод. За щастие на Хъмфрис, предбрачният договор гарантира, че всяка от страните ще си тръгне с непокътнати финанси, пише profit.bg.

Други не са имали този късмет, както показва класацията на CNBC:

8. Жюстин Енен и Пиер-Ив АрденТравма на лакътя сложи край на кариерата на белгийската тенисистка през януари 2011 г., но това не променя факта, че тя е една от най-добрите състезателки на своето поколение. Още по-тъжен е фактът, че през 2007 г. Енен плати на бившия си съпруг Пиер-Ив Арден 9 млн. долара при развода. Според техен познат, Арден обрекъл брака им на провал от самото начало, тъй като не проявявал никакъв интерес към състезателната кариера на съпругата си.

7. Хосе Кансеко и неговите две съпругиВ течение на три десетилетия бейзболният играч Хосе Кансеко е синоним на съвършенство в спорта, но не и в брака. Зад гърба си той има два развода - с Естер Хадад (1991) и Джесика Сикли, бивша сервитьорка в Hooters, през 2000 г. През 2009 г. в телевизионно предаване, в което разказва за финансовите си проблеми, Кансеко признава, че една от причините за тях са двата му скъпи развода, съответно с цена 8 млн. долара и 7 млн. долара.

6. Ланс Армстронг и Кристин РичардБившият колоездач бе вдъхновение както за феновете на спорта, така и за преборилите се с рака. След като се справи с болестта, Армстронг спечели Тур дьо Франс. През 1998 г. се жени за Кристин Ричард, а бракът им продължава до 2003 г. Ричард получи 14 милиона долара при развода.

5. Джеф Гордън и Брук СиълиПървата съпруга на Гордън, Брук, подава молба за развод през 2002 г., позовавайки се на "семейна изневяра", за която твърди, че разполага с видео-доказателства. Въпреки че така и не се стига до разкриване на подробности, тя успява да получи 15.3 млн. долара от продажбата на двете им къщи.

4. Майк Тайсън и неговите два разводаБившият боксьор в тежка категория Майк Тайсън не е чужд на финансовите проблеми. По време на боксовата си кариера той печели 400 млн. долара, но губи всичко заради лоши бизнес решения, екстравагантни разходи и два развода.

Актрисата Робин Гивънс е първата съпруга на Тайсън. Тя живя с него едва година, преди да подаде молба за развод навръх Свети Валентин. Тя описва брака им като "изтезание, истински ад, по-лошо от всичко, което бих могла да си представя." Съдът оценява подробното и сърцераздирателно обяснение на 10 млн. долара.

Тайсън сключва брак с Моника Търнър през 1997 г., но ​​се развеждат през 2003 г. При развода той загуби дома си, попечителството над децата и 11.3 млн. долара.

3. Тайгър Уудс и Елин НордегренПрез ноември 2009 г. се появиха твърдения, че легендарният голфър Тайгър Уудс е бил неверен на жена си. Елин Нордегрен подаде молба за развод почти веднага, и на фона на съсипаната репутация на съпруга си, успя да си тръгне с толкова, колкото поиска. Сумата така и не бе оповестена официално, но според близки до бившия модел, тя е получила 100 млн. долара.

2. Грег Норман и Лора АндръсиБракът на Норман няма продължителността на голф-кариерата му. През 2006 г. Норман обяви, че той и Лора се развеждат след 25 години брак, отказа да даде причина и категорично отрече, че е имало една трета страна. Каквито и да са причините за раздялата, Андръси си тръгна със споразумение за 105 милиона долара.

1. Майкъл Джордан и Хуанита ВанойПрез 2002 г. двойката подава молба за развод. Двамата успяват да се помирят, но през 2006 г. отново се разделят, а през 2007 г. се споразумяват и Хуанита получава 168 млн. долара. Разводът е най-скъпият в историята на спорта за времето си и остава такъв и до днес.

А тук вижте най-скъпите сватби в света.Добави коментар