Най-скъпите козметични продукти

282
Най-скъпите козметични продукти

Едно от нещата, без които жените не могат, е козметиката

Има малко неща, без които жените не могат, и козметиката е на едно от челните места в списъка им. Жените харчат купища пари за всичкоn- от дрехи до скъпа, препоръчвана козметика и има защо.

Проучванията показват, че гримът помага на жените да се чувстват самоуверени и привлекателни, както и че все още помага в кариерния им ръст, а това обяснява защо маркиq като Estée Lauderq продават над 3 млн. броя спирали годишно, а L'Oréal не може да усети кризата.

Разбира се, и в козметиката има висок сегмент, предназначен само и единствено за най-богатите жени, пише profit.bg. А най-скъпите козметични продукти са:

1. Спирала с червило H. Couture BeautyЦена: $ 14 млн.

Спиралата, продавана от H. Couture Beauty, е украсена с 1 200 розови диаманта, а червилото - с 2 500 сини диаманта в 18-каратов златен обков. С козметиката върви и гримьор, който е на разположение на клиентката седем дни в седмицата по 24 часа, както и „допълване“ на устни и мигли с едногодишна гаранция.

2. Лак за нокти Gold RushЦена: 130 740 долара

Както показва името, вторият най-скъп козметичен продукт съдържа злато. Цветът му е златен, а самата бутилка е инкрустирана с 1 118 диаманта.

3. Червило на GuerlainЦена: 62 000 долара

Червилото на френската козметична марка Guerlain по съдържание не се отличава по нищо от всяко друго червило, освен по 18-каратовата златна тръба със 199 диаманта с тегло 2.2 карата, рубините и смарагдите, с които е украсена.

Купувачът на това ултраскъпо червило може да се срещне лично с Оливие Ешодмезон, главен артистичен директор на Guerlain, от който да получи козметични съвети, както и ще получи като подарък четка за червило и защитно калъфче от черен велур.

4. Лак за нокти I Do от Ellie PlatinumЦена: 55 000 долара

В създаването на този лак се включили сп. Allure, Essie Cosmetics, Platinum Guild International и британският доставчик на платина Johnson Matthey. Той съдържа платина на прах, откъдето идва и цената му.

5. Козметична огнестрелно оръжиеЦена: 17 000 долара

Холандският дизайнер Тед Нортън създаде козметично огнестрелно оръжие, предназначено да съхранява козметика. То прилича на истински пистолет, с гланц за устни Dior, антична фиба, 18-каратови златни клечки за зъби, USB, флакон парфюм и ... таблетка Виагра. Пистолетът се предлага в две разновидности- черно и бяло.

5. Контактни лещи със злато и диамантиЦена: 15 000 долара

Контактните лещи отдавна навлязоха в козметиката, а техният връх е лимитираната версия на индийския производител Shekhar Eye Research. Тези лещи са инкрустирани със злато и диаманти и вървят със сертификат за ценните си материали. Цената може и да е висока, но в тяхна защита ще кажем, че средствата от продажбата отиват в благотворителен фонд за лечение на хора, страдащи от синдрома на Стивънс-Джонсън.

7. Изкуствени мигли със злато и диамантиЦена: 1 350 долара

Очите са една от най-важната черта на лицето и жените знаят какво означават красивите мигли, за подчертаване на погледа. Наскоро Kre At създаде мигли с 18-каратови златни нижки и диаманти, които се продават само и единствено в Ню Йорк, в магазините на Barneys.Добави коментар