Най-модерната диета

160
Най-модерната диета

Тя изключва твърдата храна

Соковите диети, изключващи напълно твърдата храна, стават все по-популярни, отбелязва канадският в. "Нешънъл пост". Смята се, че соковете позволяват на тялото да преразпределя енергията от обичайната преработка на храната към лечение и обновяване на организма.

Няколкодневна сокова диета разрежда кръвта, чиято химия се променя. Тя е полезна за хората с акне, проблеми с храносмилането, лош сън, нощно потене. Соковете подобряват работата на черния дроб, прочистват и бъбреците. Максималната продължителност на диетата е една седмица, посочва БГНЕС.

Най-вредните начини за отслабване

Методът обаче има и противопоказания, предупреждава изданието. По-специално той е опасен за диабетиците (в сока има голяма концентрация на захарта), наркоманите, лица, които вземат антидепресанти. Соковете засилват ефекта на лекарствата, което заплашва с предозиране. Те не се препоръчват също на бременните и кърмачките.

Голямото количество захар в соковете подхранва мозъка, но в тях няма белтъчини и мазнини, необходими за усвояването на витамините. Що се отнася до отслабването, то може да става единствено заради прочистването на чревния тракт. Но за изгаряне на мазнините не може и да става дума.Добави коментар