Най-големите храни-врагове на кожата

173
Най-големите храни-врагове на кожата

На първо място е захарта

Без да подозираме, голяма част от храните вредят по един или друг начин на външния вид на кожата ни. Кои са те и какво точно трябва да избягвате пише Huffington Post.

СолСъбуждате ли се често с много подпухнали очи? Прекалената консумация на сол може да доведе до задържане на вода и съответно до подуване. Тъй като кожата около очите е много тънка, подуването на това място е доста по-лесно. Ако имате подобни проблеми, намалете количеството сол, което консумирате ежедневно. Като цяло обаче това е проблем на хората на средна възраст.

Морски дарове (черупчести)Скаридите, раците, омарите, а също и някои листни зеленчуци, като водораслите и спанака, са естествено богати на йод и подобна диета може да доведе до акне. Експертите съветват хората, които имат акне, да консумират от тези храни по няколко пъти на месеца, но не твърде често.

МлякоВъпреки че последиците от млякото не са чак толкова големи, според някои учени те могат да допринесат за проблеми с кожата. Проучване от 2005 г. показва, че по-високата консумация на мляко води до появата на акне. Смята се, че причината се крие във факта, че в обезмасленото мляко, което повечето хора консумират, има повече биологически хормони, а те, от своя страна, не могат да се абсорбират толкова лесно.

ЗахарЗахарта може да се окаже най-големият враг на кожата ви. Високата кръвна захар може да отслаби кожата, тъй като засяга колагена в тъканите. Това пък я прави по-уязвима по отношение на бръчките. Шоколадът не е основният виновник за акнето, въпреки че често е обвиняван в това. Всички храни, съдържащи захар, могат да навредят на кожата ви и да направят така, че да изглеждате уморени.

АлкохолАлкохолът е естествен диуретик, което означава, че колкото повече пиете, толкова повече се дехидратирате. Соковете, които карат кожата ви да изглеждат свежа, отстъпват място на по-ясното очертаване на фините бръчици.Добави коментар