Най-добрите майки

126
Най-добрите майки

Жените на възраст над 40 години

Жените на възраст над 40 години са признати за най-добрите майки. По правило техните деца са по-здрави и жизнерадостни, в сравнение с по-младите майки, сочи изследване. Изследването сочи още, че по-късно раждащите майки в по-голяма степен защитават своите деца от различни инфекции и по-правилно реагират в опасни ситуации.

Доказано е, че жените в по-зряла възраст са по-уравновесени и дават повече при възпитанието на своите деца. Според спецалистите при децата с майки на възраст над 40-те се наблюдават по-малко нещастни случаи.

Тези деца разполагат с по-голям речников запас и в юношеска възраст се отличават с по-високи IQ-показатели, пише изданието Daily Mail.

До тези изводи се е стигнало след изследване с участието на 1 100 деца и техните майки, родили на възраст над 40 години, сравнени с децата и майките на по-малка възраст.Коментари

Коментар: 1
Възрастта не е мерило за опита

Не мисля, че възрастта на майката е определяща за това колко добра майка ще е. Несериозно е да се твърди. че тъй като една жена е по-възрастна то тя ще обича детето си повече и ще дава повече за възпитанието му. Всяка майка обича децата си и мисля , че всяка жена, която е решила да има деца има потенциала да бъде най-добрата майка за детето си - независимо дали на 20 или 40. Всички тези статии са твърде тенденциозни. Най-лошото е, че непрекъснато очакванията към жените се увеличават - да имат добра кариера, да са материално добре и независими. а освен всичко друго да бъдат добри майки и домакини. Това носи стрес и непрекъснато неудовлетворение и не може човек да се наслади нито на работата, нито на семейството си :(


  • 1

Добави коментар