Най-добрите градове за шопинг

108
Най-добрите градове за шопинг

Пазаруването не е еднакво навсякъде

Пазаруването не е еднакво в различните градове по света. Има някои, които са известни като шопинг столици на света. Вижте кои са 10-те най-добри градове за шопинг в света, според CNBC:

Хонконг

Градът-държава е магнит за туристи – посещаван е от 42 млн. на година. Тези 42 милиона души доста пазаруват. По-голямата част от туристите са от Китай. Те купуват от тук луксозни стоки по-евтино. Обслужването е чудесно, служителите говорят по няколко езика, защото са свикнали да работят с туристи.

Остин, Тексас

Градът процъфтява. Очаква се БВП да се увеличава с 6% на година до 2016 г. Само Apple ще създаде 3600 работни места в новия си магазин.

Париж

Тук има пет големи универсални магазина и 17 500 по-малки. Не липсват и потенциални купувачи – гражданите на Париж са 2.2 милиона, а туристите годишно са 15.6 милиона. Най-модерните маркови магазини са в квартал Опера. Един от районите за луксозни стоки е San Germain. Не пропускайте, разбира се, и Шанз Елизе.Лос Анджелис

Туристите обожават града, където е вечно лято. През 2011 г. Ел Ей е посетен от 26.9 милиона туристи. Ел Ей е градът на моловете. Много от тях са строени през 60-те и 70-те години. Посетете булевард Санта Миника, Уестфийлд Сенчъри, Венис Бийч, Пасео Колорадо, както и Мелроуз Авеню.

Мелбърн, Австралия

Само през 2011 г. туристите са похарчили 4.3 милиарда долара тук. Правителството връща ДДС на всички чуждестранни туристи. Посетете Куинс Виктория Маркет.

Лондон

Тази година ще бъде важна за Лондон. Ще има Олимпийски игри, а през юни се организират 3-дневни тържества за рождения ден на Кралицата. Къде да отидем? Най-известните места са Оксфорд Стрийт, Найтсбридж, Кемдън Маркет, Карнаби Стрийт.Ню Йорк

Тук живеят около 8.1 милиона души и още 6 пъти толкова идват като туристи. През 2011 г. градът е посетен от над 50 милиона туристи, които са похарчили около 32 млрд. долара за настаняване, храна и пазаруване.

Копенхаген, Дания

Копенхаген е космополитен град. Над 60 000 души идват тук за Седмицата на модата през август. Има две големи търговски улици, които предлагат всичко, от луксозни марки до масови дрехи. Едната е Strøget (най-дългата пешеходна улица в света). Тук има магазини на Prada, Chanel иLouis Vuitton. Другата е Købmagergade.

Филаделфия


Посетете Rittenhouse Row, Center City и Old City. Градът е богат не само на магазини за дрехи, но и на антикварни магазини и арт галерии, посочва profit.bg.

Милано

Няма модна марка в света, която да няма бутик в Милано. Градът присъства във всички класации, свързани с мода.Добави коментар