Най-богатите жени

107
Най-богатите жени

26.5 млрд. долара притежава най-заможната от тях

102 жени успяха да попаднат в класацията на Forbes за най-богатите в света спрямо 89 за миналата година.

Общото състояние на двадесетте най-богати сред тях е 232 млрд. долара, което е доста по-малко от това, с което разполагат двадесетте най-богати мъже. При това само една от тях е направила богатството си сама, а не го е получила като наследство.

За поредна година най-богата жена в света е Кристи Уолтън, наследница на империята Wal-Mart с 26.5 млрд. долара, което й позволи да влезе в челната десетка на общата класация. Вдовицата на Джон Уолтън наследи бизнеса през 2005 г. , след неговата смърт при авиокатастрофа, и продължи да го развива, инвестирайки във First Solar.

Най-богатата европейка и втора в класацията за най-богати жени е Лилиан Бетанкур, собственичка на L'Oreal със състояние от 23.5 млрд. долара, което й отреди 15-о място в общата класация. Тя също наследява империята от баща си, посочва Profit.bg.

Челната тройка завършва с Алис Уолтън - още една представителка на клана Уолтън, притежаваща 21.2 млрд. долара. Живееща и до днес в ранчо в Тексас, тя си спечели прозвището „най-скучната милиардерка в Америка", с което я окичи жълтата преса.

Чилийката Ирис Фонтбона- глава на семейството, контролиращо една от най-големите медни мини в света - Antofagasta, и притежаващо дялове в Quineco и курорти в Хърватия, зае четърто място с 19.2 .млрд. долара. След смъртта на съпруга си Андонико Лукшич през 2005 г. тя наследява семейния бизнес.

Челната петица затваря Сузане Клатен със състояние от 14.6 мрд. долара. Наследницата на автомобилния концерн BMW е и член на надзорния съвет на химическата компания Altana, в която контролира 95%.Коментари

Коментар: 4
1zqjwn'"(){}:/1zqjwn;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjwn'"(){}:/1zqjwn;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар