Натурален домашен крем спасява от алергии

154
Натурален домашен крем спасява от алергии

Съвременният човек е разглезен от козметичната продукция

Съвременният човек е разглезен от козметичната продукция. Той може да си купи всичко, за което се сети – от средство, грижещо се за миглите,до скраб за пети. У много хора обаче възникват алергични реакции.

Да се спасим от тях, можем само ако знаем точно какво има в козметиката, която използваме. Това може да се осъществи, само ако сами си приготвим крема за лице без никаква химия с достъпни натурални продукти.

Вестник Монитор препоръчва една рецепта:

Продукти: масло от черен тамян – 30 мл, зелен чай – 60 мл, екстрат от маргаритки – 7 мл, стеаринова кисеина – 2 мл, ефирно масло от върбинка – 5 капки.

Приготвяне: На водна баня сложете 2 мерки – с масло и със зелен чай. При температура 60 градуса добавете в маслото стеаринова киселина. В тази смес налейте чай, сложете съдът в чиния с хладка вода. Когато температурата на крема стане 35-40 градуса, добавете смес от екстракта на маргаритки и ефирното масло. Разбъркайте. Кремът сложете в стерилно бурканче и го съхранявайте в хладилника не повече от две седмици. До края на този период продуктът трябва да се изразходва, за да не остарява.

Добави коментар