Можем ли да отслабнем с чай?

167
Можем ли да отслабнем с чай?

Има голямо разнообразие от чайове за отслабване, които имат една цел - да ни помогнат да свалим излишните килограми

Има голямо разнообразие от чайове за отслабване, които имат една цел - да ни помогнат да свалим излишните килограми. Чаят наистина е най-добрата напитка, която според проучванията намалява риска от преждевременна смърт с 25%. Но можем ли да свалим излишните килограми с чай за отслабване?

Най-често чайовете за отслабване съдържат вещества, блокиращи усвояването на мазнините, както и ускоряващи метаболизма съставки. Американската агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) не признава чаят за отслабване като ефективно средство за нормализиране на теглото.

Освен това чаят за отслабване съдържа някои съставки, които биха могли да се окажат вредни и да доведат до странични ефекти. Много от тях съдържат лаксативи и диуретици, които причинят здравословни проблеми, предупреждава Дарик радио.

В рекламите на тези видове чай се твърди, че ускоряват метаболизма, но според направени изследвания, тази тяхна способност е много ограничена. Затова най-добрият начин да постигнете и задържите желаните килограми е да се храните правилно.

Добави коментар