Море, идвам!

170
Море, идвам!

Морската вода премахва целулита, почиства кожата, извежда токсините...

Ползите от морската вода са много. Тя не само помага в борбата с целулита, но и почиства клетките на кожата, подхранва ги, придава на кожата еластичност, ускорява процеса на регенериране на тъканите, изравнява кожата и извежда от нея токсините и шлаките.

Ноктите след лечение с морска вода, и дори след вана с морска сол, престават да се разслояват и чупят. Започват да растат по-бързо и стават по-здрави.

По думите на козметолози, само 30 минути къпане в морска вода са равностойни по въздействие на цялостен масаж – ролята на масажист играят вълните, които принуждават кръвоносните ни съдове да правят „гимнастика” и предизвикват прилив на кръв към всички вътрешни органи.Къпането в морето представлява природен хидромасаж – отпусната кожа се стяга, мускулите укрепват, а излишното тегло си се топи, тъй като температурата на морската вода, дори и топла, заставя тялото ни активно да освобождава топлина и енергия – т.е. изразходваме излишните калории.

На хората, страдащи от наднормено тегло, къпането в морето помага за подобряване на фигурата без особено напрежение – организмът губи калории дори и когато просто си лежим във водата.

10 райски места на брега на океана

Как да се къпем в морската вода

Не бива да се къпете на пълен стомах – след хранене нека минат към 2 часа и тогава влезте във водата. Не е препоръчително също така да влизате във водата, когато сте се разгорещили и изпотили. Поседете 10-15 минути на сянка, за да „изстинете”. Според специалисти, не е препоръчително също така да се къпете цял ден. Достатъчно е да влезете във водата 3-4 пъти, с продължителност между влизанията 30 минути.

Ако започвате да треперите, дори леко, а кожата ви започва да посинява, къпането трябва да бъде прекратено. Иначе рискувате здравето си.Добави коментар