Монако чака кралска сватба

104
Монако чака кралска сватба

Княжеството още помни Грейс Кели

Кралски особи и известни личности от цял свят ще присъстват на сватбата на принц Албер II Монакски и южноафриканската плувкиня Чарлийн Уитсток на 1 юли.

Хората от княжеството от дълго време чакат новата си принцеса - 30 години след смъртта на Грейс Кели. "Монако не е виждало подобно събитие от сватбата на Рение и Грейс Кели преди 30 години и е нормално то да предизвиква интереса на медиите от цял свят", казва монакски историк.

"Принцът е много млад, динамичен, отворен, много достъпен за обикновените хора, със спортна натура, разбира се, именно чрез спорта той откри и своята годеница", допълва специалистът, цитиран от БГНЕС.

"Албер е много спонтанен, чаровен, притежава чувство за хумор и мисля, че точно от това имат нужда хората. Те вече не искат дистанция между тях и суверена, с него те имат наистина топли човешки отношения, могат да му стиснат ръката, да го потупат приятелски по рамото. Както го показа сватбата на Уилям и Кейт, хората вече са уморени от кризата и имат нужда да се влюбят в една принцеса и в един кралски двор", отбелязва историкът.Добави коментар