Модерният грим

107
Модерният грим

В пастелни отенъци

Модните тенденции този сезон изискват момичетата да използват пастелни тонове за грима си. Червило с цвят на люляк, лек руж, ментово зелени или жълти сенки са най-стилните цветове тази пролет. Гримьорите препоръчват да използвате доказани козметични марки, за да не се разтичате в жегата.

Известният гримьор Джефри Родригес предупреждава дамите добре да внимават с пастелните палитри, защото те са твърде разнообразни и опасността от "вулгарни комбинации", които са меко казано неподходящи, е огромна. "Най-добрият грим е едноцветният", категоричен е той.

Това обаче не ограничава жените в избора на цвят на гланца, който може да се отклонява леко от основния нюанс. "Ако имате лилави сенки, не е казано, че трябва да имате лилаво червило", обясни гримьорът.

Със зелените сенки трябва да се подхожда предпазливо, тъй като нюансът им трябва да е подбран според цвета на кожата. Поддръжнички на свежият зелен грим са Риана, Ким Кардашиан и Кристен Бел. Ким, например, използва лек нюанс на зеленото в съчетание със злато във вътрешните ъгли на очите.Добави коментар