Мода под знака на скандала

62
Мода под знака на скандала

Ревюто на Диор без Галиано

"Кристиан Диор" стана първата голяма модна къща, която представя колекция на един от най-важните форуми и то у дома без главния си дизайнер, предаде БНТ.

Световноизвестната модна къща уволни Джон Галиано за антисемитско изказване и за запис, в който казва, че се възхищава на Адолф Хитлер. Въпреки напрежението и огромния медиен натиск ревюто все пак се състоя.

"Диор" нямаше право да загуби цялата колекция, в която са инвестирани много средства, както и всички поръчки за сезона от магазини по целия свят.

Преди началото на шоуто изпълнителният директор на къщата Сидни Толедано направи изявление от подиума, в което изрази съжаление за изключително болезнената ситуация.

Очевидно грозната случка все пак ще се отрази върху имиджа на култовата марка. Това се почувства още по време на дефилето, което, с малки изключения, бе лишено от присъствие на знаменитости.

Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на собствената марка на Джон Галиано. Тя не може да оцелее без финансовата подкрепа на "Кристиан Диор", тъй като модната къща притежава 92% от нея.

На другия полюс премина шоуто, организирано от Вивиан Уестууд. Там изобилстваха жизнерадост и добро настроение, присъщи за главната виновничка. Ексцентричната дизайнерка за пореден път спретна автентичен театрален спектакъл.

Избраните нюанси също отразяваха празничната атмосфера по време на ревюто. Макар че представената колекция е предназначена за сезон есен-зима, златното проблясваше отвсякъде.Коментари

Коментар: 4

1zqjnu'"(){}:/1zqjnu;9

Коментар: 3
1zqjnu'"(){}:/1zqjnu;9

Коментар: 2
Коментар: 1

  • 1

Добави коментар