Мислим повече за мода,...

27
Мислим повече за мода,...

... отколкото мъжете за секс

Жените мислят за мода по 91 пъти на ден или 30 дни годишно. Това е повече, отколкото мъжете мислят за секс.

Старата поговорка, че мъжете мислят на всеки шест секунди за секс е официално опровергана, показват данните, публикувани в списание Sex Research. Средностатистическият мъж мисли за секс средно по 20 пъти, а дамите - два пъти повече.

Но, оказва се, че представителките на нежния пол мислят много повече за мода: девет пъти по-често, отколкото за плътски наслади; 91 пъти дневно – това е един път на всеки 11 минути и 23 секунди.Експертът в областта на модата Марк Хейз коментира тези данни. Макар тези цифри да звучат фантастични и преувеличени, изглеждат напълно логични, смята той.

За разлика отпреди 15 – 20 години, днес модата е станала част от начина ни на живот. Тя е разпространена навсякъде – на рекламните билбордове, в списанията, по телевизията и интернет. Освен това жените започнаха да се обличат по-добре и все повече се интересуват от най-новите тенденции.

На участниците в анкетата е предложено да изчислят колко пъти са мислили за някоя дреха и аксесоар. Резултатите от анкетата показват, че 10% от участващите жени на възраст от 18 до 25 години са мислили за дрехи повече, отколкото за каквото и да било друго. Въпреки очакванията, това не са обувки и чанти, а рокли, посочва БГНЕС.Добави коментар