Мишел Обама и градинарството

20
Мишел Обама и градинарството

Как можете да отгледате собствено Барак-оли

Първата дама на САЩ Мишел Обама гостува в тв шоуто на Дейвид Летерман, с когото си поговори за градинарство.

Както е известно, Мишел е страстен привърженик на екологичното и здравословно хранене. В шоуто на Летеман тя се появи, за да представи книгата си, посветена на зеленчуковата й градина в Белия дом. Мишел показа завидно чувство за хумор, пускайки няколко култови фрази на тема градинарство.

"С грижи и усилия може да си отгледате свое собствено Барак-оли", каза тя през смях, държейки голяма зелена глава броколи, от която стърчеше снимка на съпруга й. И още: "Марулята е 96% вода и 4% маруля"; "Ако наистина сте със "зелен палец" (добър градинар), може би имате авитаминоза"; "Най-голямата отгледана тиквичка побира чаша от "Старбъкс"; "Патладжаните първоначално били отглеждани за стопери за врати".

Зеленчуковата градина на Мишел Обама и манията й по здравословно хранене са често обект на шеги, някои от които съвсем не добронамерени, посочва БГНЕС.

Така например, миналата година конгресменът републиканец Джеймс Сенсънбренър открито се подигра на Мишел, заявявайки: "Как може тя да ни учи как да се храним правилно, когато има такъв голям задник!"Добави коментар