Мики Маус е на мода

522
Мики Маус е на мода

Мишката изскача от най-невероятни места

Мики Маус не е обикновен анимационен герой - човекоподобната мишка днес е световен символ и събира в себе си духа на американския начин на живот. Животното с кръглите уши е една от най-известните международни марки, заедно с Кока-Кола и МакДоналдс.Рожденият ден на малката мишка е на 18 ноември 1928 г. Той e създаден съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс. Първоначално Уолт смята да кръсти героя си Мортимър Маус, но жена му го убеждава, че името звучало прекалено претенциозно, което го кара да го нарече Мики. Първата поява на Мики и Мини, неговата приятелка, във вестник е през 1923 г., а първата им поява в анимационното филмче на 15 май 1928 г.

Днес симпатичните герои ни гледат не само от екрана, но и от количките на мъниците, от тениските на техните майки и от маратонките на батковците им. Мики Маус е на мода повече от всякога. До такава степен, че може да изскача от най-невероятни места. Сигурно ще ви се стори странно, но се произвеждат дори кухненски таймери с формата на героя. Както и безброй други аксесоари за интериора.

Мики Маус е любимият герой на малчуганите - от едногодишните до тийнейджърите. Затова дрехите с него са особено търсени.

Това лято у нас героят, и най-вече Мини, ни се усмихва и от дрехите на майките. И от техните аксесоари и обувки.

Да не забравяме и домашните любимци.


Все пак не всички харесват Мики Маус. Анимационният герой е обявен "за воин на Сатаната". През 2008 г. саудитският духовен лидер шейх Мохамед ал Мунаджид в телевизионно обръщение заявява, че той "трябва да бъде убит". Ислямът предписва унищожението на всички мишки (и изобщо гризачи), което включва и Мики Маус. Според Мухамед ал Мунаджид, Мики Маус подбужда снизхождение към мишките, което пречи на унищожаването им.Коментари

Коментар: 1

хаха, и аз имам тениска с мини. както повечето майки в градинката


  • 1

Добави коментар