Медитацията и сексът

42
Медитацията и сексът

Жените, които медитират, са с по-пълноценен сексуален живот

Жените, които медитират минимум по 10-15 минути, имат много по-пълноценен сексуален живот от останалите, пише в. "Дейли мейл". Според изследване на Джина Силвърстийн от университета Браун, дамите, които овладеят древната индийска техника, по-добре се справят със стреса и изпитват по-голяма наслада от любовния акт.

Учените подложили на тестове група от 44 студентки, 30 от които били представителки на нежния пол. 15 от дамите преминали през 12-седмичен курс по медитация.

Екипът представил еротични фотоси на участниците в експеримента и те трябвало да опишат реакцията си като „спокойна“, „развълнувана“ или „възбудена“. Експериментът установил, че студентките, преминали през курс на медитация, по-бързо достигат до възбудено състояние. Те също демонстрирали по-голяма самокритичност, по-малко чувство за тревожност и по-голяма концентрация на вниманието.

Екипът препоръчва на дамите да медитират три пъти седмично по 10-15 минути. Тези сеанси значително ще подобрят сексуалния им живот и общия им тонус, предаде novini.bg.

Знаменитостите отдавна са оценили плюсовете на медитацията. Сред най-големите й фенове са Тина Търнър, Орландо Блум и Жизел Бюндхен. А Гуинет Полтроу се зарече, че ще направи всичко възможно, за да се научи да медитира.

Разбира се, подобни практики са лесни за звездите, които разполагат с много повече свободно време, пише вестникът. Напрегнатият живот в офиса и в различните учреждения ги правят доста неподходящо място за медитация. Да не говорим за часовете след работа, когато повечето жени ги очаква "втората смяна" и грижите по домакинската работа. Но който има желание, все ще намери начин да открадне 10-15 минутки за мисловна концентрация, пише вестникът.Добави коментар