Медена диета

299
Медена диета

Готови ли сте да влезете в старите дънки?

Медът е уникален природен продукт. В състава му присъстват ценни витамини, които правят косата и кожата здрава. Освен това медът е способен да стопи излишните килограми. Как?

Скорошни изследвания сочат, че медът съдържа изобилие от въглехидрати, които са лесноусвоими и поради това не водят до трупането на подкожни мазнини.

Медената диета обещава бързи резултати, при правилно използване на меда.

Любопитното е, че при усвояването на меда организмът се насища с въглехидрати. Този продукт подпомага регулирането на киселинността на стомашния сок и възпрепятства отлагането на мазнините в организма.

Ако трябва да изброим полезните свойства на меда, вероятно ще се изненадате колко е широка употребата му.

Медът укрепва имунната система, подобрява храносмилането, понижава апетита и се бори с кошмара на жените - целулита.

Естествената му сладост представлява здравословна алтернатива на бялата захар.

Какво трябва знаете за медената диета?

Първо, не смесвайте меда с нишесте. Последният води до загуба на голяма част от свойствата на меда. Можете да ядете плодове и зеленчуци, тъй като витамините повишават интензивността на топене на мазнините.

По време на спазване на медената диета е препоръчително да използвате натурален мед без допълнителна термична обработка.

Как се отслабва с мед?

Ето няколко рецепти:

Мед с канела

Необходима ви е една лъжица мед и една лъжица смляна канела. Разтворете съставките в чаша топла вода.  Консумирайте сместа сутрин на празен стомах.

Мед и лимон

Необходими са ви 1-2 лъжици мед и една лъжица лимонен сок. Смесете съставките в чаша топла вода. Консумирайте сутрин преди закуска. Тази напитка ускорява прочистването на червата и топи подкожните мазнини.

Мед и вода

Разтворете 1-2 лъжици мед в чаша топла вода. Пийте напитката на празен стомах. Тя ускорява метаболизма и топи мастните депа в тялото.Добави коментар