Мъжете предпочитат властни жени

227
Мъжете предпочитат властни жени

Силните и независими жени са много по-привлекателни за противоположния пол

Властта е най-новият афродизиак за съвременните мъже, сочи британско изследване, според което две трети от британците са привлечени от жени на мениджърски позиции. Отдавна са отминали дните, когато идеалът за жена беше домакиня, която постоянно си стои вкъщи.

Сега мъжете смятат, че изключителната жена е силна, сексапилна служителка на висок пост, твърдят експертите. Според тях причината за това не са само променените роли на двата пола, но също и икономическите затруднения.

Изследването показва, че 66% от мъжете са привлечени повече от амбициозни жени, като при представителите на силния пол между 30 и 34 години те са 71%. Днес дама, която е силна, независима и професионално реализирала се, е много по-вероятно да е по-привлекателна за противоположния пол.

Освен по-властни жени обаче, 18% от господата се прехласват по жени с чувство за хумор, 14% искат жена, която може да отстоява себе си, а 9% ценят спонтанността. 35% заявили, че харесват т. нар. „лоши момичета” като холивудските актриси Анджелина Джоли и Меган Фокс.
Изследването показва също така, че когато става въпрос за търсене на идеалната половинка, жените вече не искат рицар в блестящи доспехи. Благовъзпитаните мъже с рицарски обноски сега са възприемани като слаби или покровителствени от 10% от британките.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар