Майчини „грехове”

89
Майчини „грехове”

Кои от тях са напълно простими и очаквани

От желанието да се върнете на работа до несериозното отношение към бебешкия дневник (за който няма да имате втори шанс да попълните по-прилежно), поводите за една майка да се чувства виновна и недостатъчно „добра” са почти безкрайни.

Разбира се, всички от тях могат да бъдат оборени, но тогава всяка уважаваща себе си майка веднага би измислила поне още толкова нови. Значително по-лесният вариант е просто да приемете истината, че дори и на майката са позволени някои не съвсем „майчински” помисли и чувства от време на време. Колкото и странно да ви звучи, съществува списък с такива „грехове”, които дори експертите опрощават, приемат и определят като „здравословни”:

* Да искате да си останете вкъщи с бебето, вместо отново да се впуснете да си играете на кариеристка.
* Да искате да си играете на кариеристка, защото обичате професията си.
* Да мразите съпруга си от време на време.
* Да продължавате да отказвате секс и много след шестседмичния „срок” за въздържание – главата може да ви боли и много след това.
* Да не четете на бебето си толкова много, колкото другите майки в градинката.
* Да храните бебето си с шише от време на време и предимно, когато имате крещяща нужда от малко сън.
* Да излъжете друга майка, че и вашето бебе вече спи по цяла нощ, защото – разбира се – сте го обгрижвали по всички правила и те са проработили (макар че, ако признаете истината, в случая ще спечелите повече симпатии).
* Да не сте записали датата и часът на всяко от постиженията на бебето си.
* Да излъжете свекърва си, че намирате съветите й за невероятни и непременно ще ги изпробвате, само да си тръгне.
* Да кажете на съпругата си, че отивате на лекар, когато всъщност имате час за маникюр, масаж или просто среща с приятелка. Не се притеснявайте и да отидете на фризьор – знаете, той едва ли ще забележи разликата.
* Да изпитате неподправена (но добре прикрита) радост, когато детето на съседката още отказва да каже първата си думичка, а вашето дете знае цели шест.
* Да мечтаете за бягство от семейството поне за ден.
* Да ходите на гости на родителите си, само защото знаете, че те ще настояват да поемат пълната грижа за внучето си и вие ще можете да си отдъхнете.
* Да спите, когато и бебето ви спи, дори и година след раждането му.Коментари

Коментар: 1

това със сравняването на майктите в градинките винаги ми е било най-забавно


  • 1

Добави коментар