Луиза Григорова сама приготви погача за сина си (снимки)

26
Луиза Григорова сама приготви погача за сина си (снимки)

По стар български обичай погачата за новородените бебета се прави на 40-ия ден от тяхната поява на този свят

По стар български обичай погачата за новородените бебета се прави на 40-ия ден от тяхната поява на този свят. На ритуалът се гледа като на представяне на детето пред обществото - първото голямо събиране в негова чест, тъй като според църковната традиция преди изпълнението на обреда не би трябвало да се допускат посещения както при него, така и при майка му. На събирането се канят само жени, които, подобно на орисниците в приказките, "наричат" на бебето и му пожелават различни успехи по неговия житейски път.

След като в края на септември Луиза Григорова даде живот на сина си Бран, сега актрисата реши да спази традициите и организира пищно тържество в чест на първородния си наследник, на което присъстваха нейните най-близки приятели. Нещо повече, за разлика от повечето популярни дами у нас, звездата от "Диви и щастливи" реши да запретне ръкави и сама да направи питката, правейки празника още по-специален, посочва dir.bg.

Преди броени часове актрисата показа на почитателите си своите завидни умения в месенето чрез поредица от 24-часови истории, които качи в своя Инстаграм акаунт. Наред с кратките видео клипове, разкриващи собственоръчно приготвеното тестено изделие, брюнетката сподели и множество изображения, показващи богата декорация на помещението, в което се е състояло събитието.

Украсата включва множество различни по големина и форма балони в бяло, синьо и сребристо. Една част от тях са обграждат големия надпис "Погачата на Бран", а друга са наредени като своеобразни облаци, върху които са поставени огромни плюшени мечоци. Атмосферата се допълва от бели рози, фенери и лампички. За хубавия повод Луиза се е спряла на ежедневно облекло в черно, включващо тениска, дълга пола и дантелен чорапогащник, които е съчетала с високи кубинки. Визията си е завършила с чифт обеци тип "халки".

"Първият ни празник! Погачата на Бран! Беше страхотно изживяване Всеки ден с него е благословия!", пише тя към снимка, на която позира пред фотографския обектив, държейки бебето в скута си. Постът ѝ бързо събра хиляди харесвания в социалната мрежа. "Винаги сте била красива, но сега излъчвате безмерно щастие и светлина!", коментира една от последователките ѝ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luiza Grigorova-Makariev (@luiza_grigorova_makariev) onДобави коментар