Лошо ли е да спите по корем?

188
Лошо ли е да спите по корем?

Да намерим най – удобната за нас поза за сън е важно за всеки от нас, но малцина осъзнават, че тя не винаги е най – добрата

Да намерим най – удобната за нас поза за сън е важно за всеки от нас, но малцина осъзнават, че тя не винаги е най – добрата. Освен това начинът, по който спим говори за нашите скрити мисли или копнежи.

Но настрани от това, оказва се, че така харесваната от много хора поза – по корем, е доста вредна за здравето. 

Защо?

Според учени тази позиция натоварва гърба и шията ви, което може да доведе до лош сън през нощта и дискомфорт през деня. Ако обикновено спите по корем, е по-вероятно да почувствате болка във врата, гърба или ставите, което е не само болезнено, но може да повлияе негативно на съня . 

Според проучвания, проведени от клиниката Майо, сънят в тази поза води до голямо напрежение в гърба. Спиналният стрес може да причини болка навсякъде в тялото. Освен това така слагате главата си настрани, което води до проблеми с врата. 

 

Експертите твърдят, че тези, които искат да променят позата при сън, трябва да спят на една страна и помага за гръбнака.

Ако все пак спането по корем е навик, който не можете да изкорените, опитайте да сложите по – ниска възглавница или най – добре – без такава, за да държите главата и шията си възможно най-прави.

Като алтернатива можете да поставите възглавница под таза, което помага да неутрализирате гръбначния стълб и сваля напрежението от гърба и шията. Също така, не забравяйте сутрин да се разтегнете, за да върнете тялото си в хармония. Правете това през целия ден, особено ако се чувствате сковани. Добави коментар