Лошите навици, които родителите трябва да пречупят

4557
Лошите навици, които родителите трябва да пречупят

Направете го в името на децата си

Няма съвършени хора. Няма и съвършени родители. Всеки греши. Но има някои навици, които е добре да се опитаме да пречупим в името на децата си.

1. Да бъдете самокритични

За да научите децата си на самоувереност, погледнете към себе си и как се възприемате. Ако не сте доволни от фигурата си, не го показвайте и коментирайте пред децата. Демонстрирайте им хубавите неща, какво цените в себе си, за да се научат и те да имат самооценка за себе си.

2. Да кълнете и да обиждате

Всички сме имали моменти, в когато оставяме лошата дума да ни се изплъзне. Внимавайте обаче, защото децата възприет всичко и не осъзнават, че някои неща, които казват може да са обидни.

3. Да закъснявате

Един от най-добрите уроци, които едно дете може да научи, е точността. Извън нещата, които не зависят от нас, правете всичко възможно да спазвате уговорките си. Това ще ги научи на отговорност, но и е важно за успешната кариера.

4. Лоши хранителни навици

Ако сте родител, който харесва заведенията за бързо хранене и постоянно държи у дома си сладкиши, няма как да иска от децата си да следват здравословни навици.. Децата са отражение на родителите си. Ако ядете много боклуци, вероятно и те ще го правят. Мислете за тях и здравето им в дългосрочен план и се опитайте да им показвате кое е правилно и кое не.

5. Да гледат предавания, неподходящи за деца

Колко пъти сте пускали телевизора на канал, който не е подходящ за възрастта на детето? Дори децата ви да изглеждат като че ли не обръщат внимание, ще бъдете изненадани колко всъщност те забелязват. Така че е по-добре да се придържате към програми, които са подходящи за децата, докато са будни.

6. Забравяте да кажете "Обичам те".

Без значение колко луд е денят ви, не забравяйте да кажете тези две думи. Показването на децата, че ги обичате чрез думи и действия, ще ги накара да се чувстват ценени. Същото важи и за мама и татко. Децата трябва да видят колко много се обичат родителите им.

Рим не беше построен за един ден и тези промени ще отнеме известно време. Така че, нека продължим да работим, като променим нашите лоши навици един по един.Добави коментар