Летните врагове на косата

108
Летните врагове на косата

Да се преборим с тях

Лятото е любим сезон на всички, зареден с морски емоции и много настроение. През летните месеци обаче косата е изложена на агресивното влияние на множество неблагоприятни фактори:

Слънцето

Изборът на подходящи хидратиращи и слънцезащитни продукти трябва да е съобразен със спецификата на косата ви, след консултация с вашия фризьор, съветва Силвия Блажева от салон Stephan за woman.bg.

Слънцето е мощен агресор. Силните слънчеви лъчи отслабват косъма, лишават го от еластичност и това води до изтъняване и изсушаване на косата. Резултатът: силно изтощена, загубила блясъка си, със сухи и цъфнали краища коса.

Солената морска вода

Освен на слънчевите лъчи, косата е подложена на вредното влияние на солената морска вода. Смесицата от сол и минерали в нея оказва неблагоприятно въздействие върху косата. Солта безмилостно издърпва влагата от косъма, малките й кристали оказват негативно влияние върху него, като го правят крехък и чуплив.

Хлорът

Един от алтернативните начини за ходене на плаж в градски условия е посещението на басейни. В тях обаче слагат хлор за дезинфекция и премахване на замърсители, но част от него си остава във водата. Хлорът влияе негативно на косата, прави я суха, нездрава, безцветна.

Замърсители от околната среда

На плажа заложете на шапка или стилен тюрбан, които ще предпазят косата от слънцето. В града косата е изложена на най-различни замърсители – изгорели автомобилни газове, цигарен дим, прах и други. Те действат неблагоприятно върху нея. Косата се омазнява по-бързо и може само за ден да изгуби своя блясък и обем.

Вятърът

Вятърът се отразява пагубно върху косата през лятото. В комбинация със силните слънчеви лъчи и високите температури, топлият вятър изтощава косата и води до загуба на блясък.

ЗАЩИТА НА КОСАТА

За да предпазите косата си на плажа, е необходимо редовна грижа и подхранване с хидратиращи и слънцезащитни продукти за преди и след излагане на слънце. Изборът им трябва да е съобразен със спецификата на косата ви и след консултация с вашия фризьор, който ще ви посъветва професионално за най-подходящия за вас продукт.

Слънцезащитните продукти обвиват с невидим филм всеки косъм и не позволяват на вредителите да проникнат в дълбочина и да го изтощят, като същевременно са достатъчно леки за ежедневна употреба и не предизвикват утежняване на косата.

На плажа, а и след това, може да използвате продукти под формата на спрей или мляко, които предпазват косата и я хидратират. Така тя ще бъде бляскава и здрава през цялото лято.

*Малък съвет

Препоръчваме ви да се снабдите и с някой приятен аксесоар за глава – шапка, стилна кърпа или тюрбан, който ще бъде вашият помощник в защита на косата от слънцето.Коментари

Коментар: 1
...

Нищо общо ... косата ми е много къдрава и много руса, точно през лятото става уникално блестяща, здрава, расте най-бързо тогава, въпреки че всеки ден е изкожена на слънце и се къпе в солена вода ... това е много странно, защото е и много суха и фактически не знам защо така се получава :))))


  • 1

Добави коментар