Лети, лети и се лепи

90
Лети, лети и се лепи

3 пъти „Не” на домашния прах

През пролетта, когато слънцето ни радва от най-ранните часове на деня, започваме да виждаме кристално ясно колко прах се е натрупал из дома ни.

Дългата зима е казала тежката си дума, а при вида на купищата прах по мебелите, лампите и земята направо ни се струва, че в стаите въобще няма чист въздух! Време е да премахнем болестотворния прах, подготвили сме ви няколко стъпки, гарантиращи завиден успех на начинанието.

Стъпка първа

Във всеки дом има много дребни по размер предмети. Различни суверини, украшения и т.н. Те обаче са досадни събирачи на прах – най-вече поради факта, че се чистят трудно! Едно по едно, гънка подир гънка и нямат край. Съберете всичката тази красота и я пуснете в дълен с топла вода съд.

В него трябва предварително да сте разтворили известно количество измиващ разтвор – супена лъжица сол и супена лъжица оцет на литър вода. Книгите и другите предмети, които не е препоръчително да потапяте във вода, почистете със специална бърсалка за прах.

Колко калории изгаряш в чистене?

Стъпка втора

С навлажнена кърпа избършете праха от хоризонталните повърхности. Наедно с това измиваме потопените вече дребни предмети, подсушаваме ги и ги поставяме по местата им.

Стъпка трета

Хоризонтът е овладян, да го направим и с вертикалните повърхности – страните на шкафовете и гардеробите, вратите, огледалата.

Пролетно чистене на организмаДобави коментар