Лесни трикчета, с които да преборите апетита през лятото

60
Лесни трикчета, с които да преборите апетита през лятото

Лятото дойде и смятаме, че да свалим излишните килограми ще е по-лесно заради изобилието от плодове и зеленчуци

Лятото дойде и смятаме, че да свалим излишните килограми ще е по-лесно заради изобилието от плодове и зеленчуци. В този момент обаче се появява пържената цаца, пържените картофи и студената бира. Но и за това се намира решение. Има някои лесни трикове, с които с лекота да контролирате размера на порциите си, според Darik News:

Повече пикантна храна

Лют пипер, къри, чесън... Така лесно ще намалите усещането за глад, а по този начин и порциите. Доказано е, че червеният пипер пък кара тялото след консумацията му да горе повече калории особено при хора, които не са свикнали с него.

Повече ментов чай

Ароматът на ментата помага на тялото да се справи с усещането на това просто да ти се яде нещо. Така че ако имате желание за сладолед, чипс или гореспоменатата цаца, просто си направете един чай от мента.Хранене с другата ръка

Може би е трудно да се храните с другата ръка, но точно това е идеята. Така ще се храните по-бавно и по-осъзнато. Така и ще усетите по-бързо усещане за засищане.

Хранене в цветни чинии

Според проучване цветните чинии подсъзнателно ни карат да се храним с по-малки количества. Особено успешен в това е червеният цвят.

Внимавайте с въглехидратите

Всички те се обработват като захари, което води до покачване на теглото. Нека източниците на въглехидрати бъдат зеленчуци, предимно зеленолистни, както и сезонни плодове в разумни количества.

Добави коментар