Лаптоп-кухня

95
Лаптоп-кухня

Едно от най-щурите изобретения

Тази Лаптоп кухня от Electrolux е едно от най-лудите изобретения, появявали се напоследък, пише pocket-lint.com. То комбинира скучния ви лаптоп и готварската ви печка в устройство, което ви позволява да редактирате таблици в Excel, докато забърквате един бърз омлет.

Изобретението е дело на Драган Тренчевски и е избрано като един от финалистите в конкурс на Electrolux за дизайнерски концепции, посочва profit.bg.

То изглежда точно като лаптоп и дори има тъчскрийн, но вместо клавиатура разполага с подвижна дъска за рязане и вграден котлон, който може да загрее тиган с диаметър до 25 см.Идеята е, че дисплеят е тъчскрийн и с помощта на мобилен 3G и Wi-Fi, лаптопът може да си осигури достъп до голяма база данни с рецепти и съвети за готвене, така че да можете да виждате инструкциите, докато готвите.

Устройството има и видеокамера, така че можете да осъществите видеоразговор с приятел, докато готвите, или за съвет, или пък за да си организирате състезание по готвене.

Идеята звучи напълно откачено, но все пак би могла да се пробва. Голямата батерия, която захранва вашето готвенето, когато е необходимо, означава, че можете да направите вкусно ястие, където и да се намирате, въпреки че най-вероятно колегите ви няма да одобрят пърженето на картофки в офиса.Засега не е ясно дали към устройството могат да се свържат обикновена клавиатура и мишка, за да можете да го използвате като традиционен лаптоп.

Разбира се, това изобретение крие и много капани. Вероятно не бихте искали да залеете екрана с горещо олио? Котлонът пък би могъл да прегрее компютърните части отвътре.

Ако от Electrolux успеят да отстранят тези недостатъци, изобретението може и да си заслужава.Добави коментар