Козметиката на Виктория

209
Козметиката на Виктория

През бременността

Повече от половината бременни жени развиват стрии по време на бременността. Те могат да са различни по цвят, в зависимост от естествения цвят на кожата. Повечето жени с тънка и светла кожа развиват розови стрии, докато на тези с по-тъмна, неприятните резки са едва забележими и по-светли.

При по-голяма част от жените стриите се предимно в областта на хълбоците, бедрата, гърдите и корема. В повече от случаите над 90% от жените имат стрии върху някоя част от тялото, в резултат на бременността.

Случайно попаднахме на снимка в Twitter, лично публикувана от Виктория Бекъм, на която тя показва своя избор за козметика по време на бременността, съобщи woman.bg.„Използвала съм това по време на всичките ми бременности, невероятно е!!”, пише бившата спайска и майка на трима сина, като четвъртото й дете - този път дъщеря, е на път.

Олиото за тяло съдържа масло от китайска камелия, която на Изток се ползва със славата на едно от най-подхранващите косата и кожата козметични вещества.Японките познават от столетия действието на маслото от камелия. То прониква много добре в структурата на косъма, придава обем и защитава косата. При употреба маслото от камелия трябва да е затоплено. Нанася се по дължината на влажна коса. След 20 минути се измива много добре с шампоан.

Повечето жени получават стрии в по-късния триместър от бременността, а при някои се изразява и по гърдите, след като започнат да нарастват по време на бременността. Поради динамичния растеж на плода и недостатъчната еластичност, кожата бива опъната и така се стига до появата на стрии.

Всъщност, те са малки разкъсвания, които са в тъканта и поддържат разтегливостта на кожата. Представляват или разкъсване на тъканта, или отделяне на колаген при самото разкъсване. Те не са вредни, нито болезнени и с времето избледняват.

Ако сте имали стрии още в пубертетна възраст, твърде вероятно е да се появят отново през бременността. Добре хидратираната и подхранена кожа определено оставя по-ниска вероятност за появяването им.Коментари

Коментар: 3

"Олиото за тяло съдържа масло от китайска камелия" - на флакона пише друго. Все си мислех, че Japan е Япония на английски, а не Китай.

Коментар: 2
mpDyKPkwkx

Now that’s sbulte! Great to hear from you.

Коментар: 1

това сигурно стрва майка си и баща си


  • 1

Добави коментар