Коя е най-добрата възраст за поставяне на ботокс?

314
Коя е най-добрата възраст за поставяне на ботокс?

Той е мощен съюз на човека в борбата му с бръчките

С привидно безкрайния набор от възможности, с които разполагат жените, за да запазят младостта си, все по-голяма част от тях се обръщат към процедурите с ботокс.

Коя е най-добрата възраст за тази интервенция?

Според д-р Фийби Джоунс, която работи както като дерматолог, така и като изследовател, ботоксът ни е нужен много по-рано, отколкото предполагаме.

"Ако трябва да посоча една възраст, бих казала около 27 години. Това е възрастта, на която започваме да губим колаген и еластичност в кожата", казва австралийският лекар. 

В идеалния случай лечението трябва първо да се предприеме като превантивна мярка, за да се предотвратят по-дълбоките бръчки, които се появяват по лицата ни по-късно.

"За повечето хора инжектирането по-малки дози ботокс в края на 20-те или началото на 30-те им години е идеално за превантивни цели", посочва д-р Джоунс.

"Инжекции против бръчки се поставят, за да се гарантира, че фините линии ще се омекотят и няма да се превърнат в дълбоки бразди. Ако не бъдет третирани, тези фини линии стават все по-трудни за лечение, поради което насърчаваме хората да си поставят инжекции против бръчки в края на 20-те или началото на 30-те години, вместо да отлагат до 40-те или 50-те", допълва дерматологът.

Тя казва още, че грижата за кожата трябва да бъде индивидуално съобразена за всеки човек, тъй като признаците на стареене често се появяват без предупреждение.

"Докато възрастта на индивида е фактор, допринасящ за вземането на решение кога да се инжектира ботокс, не съществува определена възраст за появата на бръчки, тъй като върху кожата влияят и други фактори", според експерта.

"Например, хората с прекалено изразителни лица могат да започнат да се сдобиват с фини линии малко по-рано от края на 20-те години", казва д-р Джоунс.

"Освен това фактори от начина ни на живот, включително времето, прекарано на слънце без защита, както и пушенето, могат да ускорят процеса на стареене на кожата," допълва лекарят.

Какво представлява ботоксът?

Ботулиновият токсин е един от най-мощните невропаралитици, познати на човечеството. Под търговското име Botox Cosmetic той е одобрен за третиране на бръчки.

Инжектирането му парализира временно някои лицеви мускули и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващи бръчки.Добави коментар