Коя богиня си според зодията

1110
Коя богиня си според зодията

Гея, Афродита, Хестия или пък Ника?

Никой не се съмнява, че във всяка жена се крие нещо божествено. Освен зодиакален хороскоп, съществува и гръцки, в който всеки знак съответства на гръцка богиня.

Коя именно сте вие?

Овен
Прекрасната Атина – богиня на военната стратегия и мъдростта. Дори във военни доспехи тя изглежда женствено. Праволинейна, упорита и не може да търпи лъжи и интриги. Винаги е на страната на справедливостта.

Телец
Богиня на плодородието и земеделието Деметра. Тя е упорита и знае какво иска, готова е да се труди за него. Обожава всички земни удоволствия – вкусната храна, доброто вино и приятната компания.

Близнаци
Ирида – богиня на дъгата и известител на боговете. Изпълнява поръченията им с бързината на вятъра – може да навлиза в моските дълбини и дори да влиза в царството на мъртвите. Способна е да се справи с всичко, което пожелае. Проблемът й е, че бързо променя желанията си.

Рак
Гея – майка на всичко и на всеки: небето, морето, титаните и гигантите. В същото време е и богиня на плодородието. Пазителка на огнището, добра домакиня и мила жена. Ако някой се изправи срещу децата й, превръща се в истински войн.

Лъв
Хера – покровителка на брака и семейството. Първата дама на Олимп, ревнивата жена на Зевз-Гръмовержеца. Мъжът, който избере в живота си, трябва да й принадлежи безусловно. В противен случай е обречен да страда дълго и мъчително.

Дева
Богинята на правосъдието Темида. Тя е безпристрастна и справедлива, не обича излишните емоции и сантименталността. Всичко трябва да бъде по правилата и в рамките на закона. Притежава аналитичен ум. Моментално поставя нещата по местата им.

Везни
Персефона – богинята на плодородието. Жадувана от най-привлекателните ергени на Олимп. Не обича да взема решения – предпочита това да бъде свършено от някой друг. Очарователна и притежава вродено чувство за красота.

Скорпион
Хеката – древногръцката богиня на лунната светлина, преизподнята, тайнствата, магиите и магьосничеството. Тя е необичайно привлекателна за представителите на противоположния пол. Единици са способни да я впечатлят.

Стрелец
Артемида – противоречива богиня. Като богиня на лова, тя има желание да покори всичко живо. Освен това е помощничка на родилките – това я прави страж на целомъдрието. Обожава всевъзможните авантюри.

Козирог
Хестия – древногръцката богиня на семейното огнище и жертвения огън. Целеустремена, пунктуална и отговорна. Романтиката й е чужда. На нея може да се опрете в труден момент.

Водолей
Крилатата богиня на победата Ника. Тя винаги е изобразявана в стремителен полет над земята. Творческата й енергия е ключова. Не е способна да седи на едно място. Очарователна.

Риби

Афродита – богинята на любовта. Готова да жертва всичко в името на неразделната любов. Прекрасна и нежна. Дори, когато страда, е красива. Провокира възхищение у околните.


Добави коментар