Кой номер сутиен носиш?

154
Кой номер сутиен носиш?

Продавачки носят етикети с размера на бюста си

Персоналът във верига магазини за бельо в Швеция се възмути, след като бяха принудени да носят етикети, които обозначават какъв размер сутиени носят. Работещите във веригата "Change" разкриха, че са принудени да носят въпросните етикети, а ако откажат, получават черни точки, съобщи шведският в. The Local.

Главният изпълнителен директор на компания заяви, че носенето на етикетите е по желание и обясни каква е целта им - да насочели клиентите какъв размер сутиен би бил подходящ за тях, сравнявайки тялото и размерите на бюста си с тези на продавачките.

Една от жените, принудена да се разхожда с информация с данните за размера на гърдите си, обаче разкрива, че все по-често ѝ се случва възрастни мъже да посещават магазина и да се взират похотливо в персонала.

От Търговския съюз на работещите също отсякоха, че носенето на подобни етикети е дискриминационно, и че тяхната употреба е в нарушение на колективните трудови договори, а може би дори е в нарушение на шведското законодателство, пише novini.bg.

В момента синдикатът е в преговори с компанията да се откаже от политиката с носене на етикети, обозначаващи размера на бюста на служителите, и в случай, че не успее, се готви за съдебна битка.Добави коментар