Косата и кожата през зимата

121
Косата и кожата през зимата

Лесни за изпълнение грижи с добър резултата

Зимата е голямо изпитание не само за психиката на човек, но и за тялото му. Освен традиционното напълняване по Коледните и новогодишни празници, от студа навън страдат също кожата и косата ни.

Дехидратацията и девитализацията са сред най-често срещаните проблеми. Ето защо от ТВ7 ни правят едно лесно за приготвяне в домашни условия предложение.

Всичко, от което се нуждаете, е пълномаслена сметана и прясно изстискан лимонов сок. Двете съставки се разбиват с миксер и се нанасят върху добре почистено лице.

Ако искате да поглезите и косата си – намажете изсъхналите й краища. След един час може да си вземете един ободряващ душ, като отмиете маската от лицето и косата.

Подобна на тази маска е и най-старата българска тайна за добрата кожа – киселото мляко. Дълго време нашите баби и майки са ползвали неговите качества за всевъзможни козметични комбинации.Ние ви предлагаме да оставите за няколко часа около 2 супени лъжици кисело мляко върху филийка хляб. След като се отцеди от водата, то става почти кремообразно. Използвайте го, за да намажете лицето си и след 30-тина минути отмийте с вода.

Ако кожата ви е чувствителна на външни влияния и не сте алергични към мед, възползвайте се и от този природен продукт,. Противовъзпалителният ефект на пчелното чудо е всеизвестен и намира широко приложение в козметиката.

Не забравяйте, че здравето е предимно психологическо състояние. Грижете се за душевното си спокойствие през дългия зимен сезон, като си позволявате да се глезите с малки, но важни за вас неща.

Танците и музиката винаги ободряват и възвръщат тонуса ни, а чаша вино в добра компания може да ни достави хиляди усмивки.Добави коментар