Кои храни нямат въглехидрати?

583
Кои храни нямат въглехидрати?

Броят на въглехидратите е плашещ за много хора, като те са табу за всички, които спазват кетонна диета

Броят на въглехидратите е плашещ за много хора, като те са табу за всички, които спазват кетонна диета. Реално обаче те се съдържат в много от ежедневните ни храни и не знаем реално доколко сме се ограничавали от тях. Все пак има продукти, за които се смята, че имат почти нулево съдържание на въглехидрати и може да ги консумирате спокойно. Ето кои са те.

Месо и животински протеин

Всички натурални меса не съдържат въглехидрати, но предварително опакованите често се обработват с разтвор на захар и сол или смеси за подправки, които съдържат въглехидрати. Преработените и сушени меса като колбаси, шунка, бекон и кренвирши обикновено имат малки количества такива.

Млечни продукти

Млякото съдържа прости захари, а всички млечни продукти се правят от мляко. Дори мазните сирена и тежката сметана съдържат въглехидрати, въпреки че обикновено са много ниски. Само един млечен продукт не съдържа въглехидрати - масло.

Плодове и зеленчуци

Повечето плодове и зеленчуци съдържат въглехидрати, но има някои зеленчуци, които се водят нулеви. Такива са спанак, маруля, репички, гъби, зеле, аспержи, краставици, зелении, бобови кълнове.

Подправки и масла

Повечето подправки съдържат въглехидрати. По същия начин, салатните дресинги и майонезата също имат такива. От подправките, повечето имат оцет, билки, захар, високофруктозен царевичен сироп, мед, горчица, млечни продукти, емулгатори или други съставки. Прочетете етикети, ако не сте сигурни.

Сред маслата и подправките, които не съдържат въглехидрати са сол, растителни, ядкови и плодови масла като авокадо, гроздови семена, шафран, рапица и зехтин, животински мазнини като рибено масло и свинска мас.


Захарни заместители

Течната сукралоза има нула въглехидрати. Други алтернативи на захарта съдържат следи от въглехидрати, въпреки че може да ги приемате като нулеви. Те включват аспартам, прахообразна сукралоза, стевия, захарин.

 

Напитки

Много напитки съдържат нулеви въглехидрати, ако са подсладени с изкуствен подсладител. Имайте предвид обаче, че те са не по – малко вредни от останалите. Затова по – добре изберете чай, черно кафе, газирана или обикновена вода.

 Добави коментар