Кое кафе е най-вредно?

1955
Кое кафе е най-вредно?

Едва ли някой остава равнодушен при мириса на прясно смляно и ароматно кафе

Едва ли някой остава равнодушен при мириса на прясно смляно и ароматно кафе. Но верни ли са твърденията, че прекалената му употреба вреди на здравето ни?

Безспорно кафето е силно киселинна храна, която буквално изсмуква водата от клетките ни, нарушавайки по този начин алкално-киселинния баланс на тялото ни. За да компенсира неговото действие, организмът ни издърпва от запасите ни алкални елементи, най-вече калций, посочва dariknews.bg.

От друга страна, една чаша кафе дневно е чудесна профилактика против старческа склероза и диабет. Съвсем наскоро испански учени откриха, че в кафето се съдържат и голямо количество баластни вещества, които не се преработват от организма.

Все пак кое кафе е най-вредно? Мнозина смятат, че най-вредно е разтворимото кафе. Те отдават това на обработката, която то преминава преди да стигне до трапезата ни, както и на факта, че ефектът му е в пъти по-голямо от този на обикновеното кафе.

Това, от своя страна, означава, че заедно с това се увеличават и страничните ефекти от консумацията на кафе, като нервност, безсъние и др. Не бива също да консумирате кафе на гладно или твърде горещо кафе, за да не дразните стомаха си.

Добави коментар