Къщите на бъдещето

781
Къщите на бъдещето

Истински произведения на изкуството

Къщи или произведения на изкуството? Вижте 10 невероятни дизайна на бъдещето, подбрани от CNBC и profit.bg:

Birds IslandНамира се в Куала Лампур. Стените са от силикон и стъкло и можете да се наслаждавате на красотата на природата, докато си седите във всекидневната. Къщата използва слънчева енергия и събира дъждовна вода.

Shell HouseНамират се в Япония. Ако го гледате отгоре, може по нищо да не разберете, че това са къщи.

Klein Bottle Holiday HomeТя е дело на немския архитект Феликс Клайн. Има най-странната форма, която можете да си представите. Ако ще живеете в нея, първоначално ще ви трябва карта, за да можете да се ориентирате в пространството.

Wright ConversionНамира се в Дърбан, Южна Африка. В удължената страна се намират спалня, два кабинета и стая за забавление. Построена е основно от корк и стъкло, мебелите са дървени.

EcopodКъщата може лесно да се транспортира от едно място на друга. Енергията идва от 80-ватов слънчев панел. Носете я със себе си на къмпинг.

MercuryHouseOneMercuryHouseOne е произведения на архитекта Артуро Витори, който е член на Американския институт по аеронавтика и астронавтика. Това е мобилен дом, макар че не е караваната, която сме свикнали да виждаме. Отвътре е оборудвана по най-модерен начин.

AirdropМоделът е толкова футуристичен, че все още е в рамките на фантастиката и дизайна. Вдъхновен е от урагана Катрина. Идеята е сферите да бъдат транспортирани до райони на бедствие, където да служат за временно убежище. На покрива е възможно да се отглеждат растения, които да служат както за храна, така и за да пазят сянка.

Komb HouseТя е дело на архитекта Карим Рашид. Той е роден в Египет и е учил в Канада и Италия. Водата за къщата се подгрява от слънчеви батерии. Построена е от дърво и стъкло. Може да бъде разглобена и построена отново на друго място.

Къща на ръбаСъздадена е от полската фирма Mobius Architects. Конструкциите започнаха в Краков през 2008 и привършиха през 2010 г.Добави коментар