Какво трябва да правите всяка сутрин, за да бъдете здрави и енергични

412
Какво трябва да правите всяка сутрин, за да бъдете здрави и енергични

Всеки иска да бъде здрав и енергичен, да се радва на добро настроение и виталитет през целия ден

Всеки иска да бъде здрав и енергичен, да се радва на добро настроение и виталитет през целия ден. Има обаче сутрини, в които не може да се измъкнем от леглото и искаме всичко друго, но не и да чуваме проклетата аларма. Все пак има няколко начина да направим сутрините по – хубави и свежи.

Ето няколко съвета от Popsugar.

Започнете деня с усмивка.

Още докато сте в леглото помислете за нещо, което ви усмихва – любим човек, домашен любимец или някоя вдъхновяваща сентенция. Важно е това да засили нивата на ендрофина и да скочите от леглото с усмивка.

Насладете се на кафето

Направете първото за деня си кафе както го обичате – с мляко и захар, черно и горчиво или с лъжичка кокосово олио.

Вдишайте свеж въздух

Отворете прозореца си (дори през зимата) и оставете чистия въздух да влезе в стаята, докато се раздвижите - завъртете китките, глезените, бедрата, шията. Може да направите и няколко дихателни упражнения.

Дигитален детокс

НЕ гледайте телефона или таблета. Просто се насладете на закуската.

Пийте смути

Ако нямате време за закуска, забъркайте едно смути – бадемово мляко, ленено семе, протеинов прах, какао, червени плодове са чудесен здравословен микс.

Събудете краката си

Може и да не знаете, но краката ни са пълни с нерви, които стимулират цялото тяло. Раздвижете ги, поскачайте или търкалайте топка за тенис. Ще усетите веднага разликата.

Мотивирайте се докато се гримирате

Пуснете си хубава музика или аудиокнига докато се гримирате. Това може да е динамична музика, откъс от книга или всичко, което ви дава енергия и ви кара да се усмихнете.

Пийте вода с лимон

Най-бързото, най-простото и най-достъпното нещо, което можем да направите сутрин, е да пиете вода от лимон. Така стимулирате имунната система (благодарение на витамин С) и алкализирате тялото, което го кара да се чувства енергично и свежо сутрин.Добави коментар