Какво състояние на духа е онлайн пазаруването?

30
Какво състояние на духа е онлайн пазаруването?

То се нарежда до зависимости, като алкохол, хазарт и наркотици

Какво представлява онлайн пазаруването, което мвоже да доведе до зависимост? Според изследвания това се дължи на хормона допамин, който директно влия на центровете за удоволствие на мозъка.

Така натискаме бутона "купи" все по-често, без да се замисляме върху последиците. Според британската преса, те могат да бъдат сериозни, пише вестник Стандарт.

Според психолозите, това психично разстройство засяга около 5 процента от хората, най-вече младите. Известно е практикуването на шопингтерапията като средство за бягане от проблеми и грижи, но в последните десетилетия това се разглежда и като вид болестно състояние.

То се нарежда до зависимости, като алкохол, хазарт и наркотици. Чести са случаите, когато онлайн пазаруването и вманиачаването по него излизат извън контрол. Ако говорим за вид лечение, на този етап това е търсене на конкретните причини, които довеждат до глада за пазаруване и харчене на пари.

Подобен сигнал не е лошо да се изпрати до потребителите именно преди началоно на Черния петък другата седмица. Тогава тези зависимости може да се отключат отново с пълна сила при потребителите.


Добави коментар