Какво представлява диетата с елда?

467
Какво представлява диетата с елда?

И какви резултати можете да очаквате

Изморихте ли се да се борите с излишните килограми? Тогава може би е време да изпробвате диетата с елда. Няколко са причините, поради които си струва да го направите.

Какво представлява диетата с елда?

Този начин на хранене няма да навреди на тялото, като същевременно ще свалите между 3 и 7 кг. за седмица. Диетата се справя с проблемите с храносмилането и извежда токсините от тялото. Може да се каже, че действа лековито.

Основата на диетата с елда е самата елда. За разлика от други популярни диети в наши дни, тя не съдържа нищо друго, освен самата себе си.

Ако искате да я спазвате, трябва да се храните с запарена във вода елда, без сол и мазнина, 3 пъти дневно.

Защо точно елда?


Тъй като в състава и са налице голяма част от жизнено необходимите на организма микро и макроелементи в съчетание с минимум калории.

В елдата се съдържат протеини, аминокиселини, желязо, магнезий, калий, фосфор, йод и витамини от група В. Калоричността е ниска – едва 331 калории в 100 гр. Това позволява да заситите организма с малки порции от продукта.

Диетата с елда ще:

1. Ви помогне да свалите излишните килограми.
2. Зареди организма с ценни вещества, наедно с това извеждайки от него вредните вещества и тежките метали.
3. Застави организма да работи за сметка на своите вътрешни резерви, а това означава, че ще почувствате лекота.

И това не е всичко. Ако спазвате диетата правилно, ще се почувствате по-добри и по-млади.Рецептата на диетата с елда

Диетолозите препоръчват специален начин за приготвяне на елдата. Тя не се вари, а се запарва.

Необходима ви е чаша елда, която да изсипете в две чаши кипяща вода. Оставете елдата да престои през нощта. Не е нужно да я слагате в хладилник, тъй като на практика няма как да се развали.

Получената каша консумирайте в течение на деня. Диетолозите казват, че можете да консумирате няколко ябълки през деня, както и няколко чаши кефир с ниска масленост – 1%.Правилата на диетата са прости: не може да консумирате повече от препоръчителното количество елда на ден, както и да да не изпивате повече от 1 л. кефир за същия период.

Продължителност и резултати

Не препоръчваме да спазвате диетата повече от 2 седмици. Задължително направете след това почивка от 1 месец.

Средно за една седмица ще отслабнете с между 3 и 7 кг. Освен понижаване на телесното тегло, диетата с елда подобрява самочувствието и започвате да се чувствате по-леки и уверени. Организмът се подмладява отвътре.
 Добави коментар