Какво ни проваля при спазването на диета?

167
Какво ни проваля при спазването на диета?

Седем причини, които работят против нас

Когато хората започват диета, те го правят с най-добри намерения – имат ясна представа, определили са си цел колко килограма трябва да свалят и са решени да я постигнат на всяка цена. Въпреки това спазването на диета за повече от няколко дни може да бъде предизвикателна задача – особено ако човек има бавен метаболизъм и не може бързо да топи килограми.

Има много причини, поради които хората се провалят при спазването на здравословни диети - от липсата на мотивация до налагането на драконовски диети. Ето и кои са най-често срещаните, според Finea.com:

1. Хората са прекалено строги със себе си

Как да изгаряме повече калории?

Една от най-често срещаните причини хората да не могат да спазват диета, е, че са прекалено строги към себе си. Ако сте свикнали да ядете бърза храна и сладки неща, при едно внезапно преминаване само на плодове или зеленчуци за тялото ще бъде много трудно да се адаптира.

Тези резки промени обикновено не свършват добре – можете да се глезите от време на време, докато сте на диета, стига да не се увличате и да прекалявате със сладкото. Ако тялото ви влезе в режим на глад, е почти невъзможно да устоите на изкушението да ядете храна, към която сте привикнали. Диетите трябва да се прилагат бавно, но сигурно, а не рязко.

2. Не следят напредъка си

Това е поредната причина, поради която хората не успяват да спазват диетата си. Ако не следите напредъка си, е малко вероятно да знаете колко килограми вече сте свалили, а това може да е много обезкуражаващо за повечето от нас. В крайна сметка, не можете да определите напредъка си (или да видите дали въобще има напредък), ако не следите теглото си.

3. Концентрират се единствено върху диетата

10 начина да излъжем апетита

В повечето случая диетата сама по себе си няма да помогне за свалянето на килограми или по-точно казано, няма да помогне за свалянето на впечатляващо количество килограми. Ако сте си поставили амбициозни цели за намаляване на теглото, тогава диетата, която спазвате, трябва да бъде придружена с подходящите промени в начина на живот. Повечето хора не успяват да спазват диетата си, защото не я комбинират с два основни фактора, които са важни за свалянето на килограми – достатъчното количество сън и редовните физически упражнения.

Вижте останалите причини тукДобави коментар