Какво е най-доброто време да пиете кафе?

174
Какво е най-доброто време да пиете кафе?

Алгоритъм на американската армия дава отговора на този въпрос

Ако обичате кофеина, може да смятате, че няма лошо време за кафе. Ново проучване обаче показва, че има подходящо време, в което да извлечете максимума от ежедневната си напитка.

Изследователи от армията на САЩ са разработили алгоритъм, който дава лични препоръка за това кое е най-подходящото време, в което да пиете най-малко количество кафе, за да постигнете максимален ефект.

Проучването установява, че алгоритъмът е помогнал на хората да подобрят бдителността си до 64%, без да консумират повече кофеин, спрямо обикновено.

От друга страна, с правилния график за дозиране хората могат да намалят консумацията на кофеин, без това да се отрази на ежедневната им активност.

За създаването му влияние оказват часовете сън, натовареност, ежедневен график. Алгоритъмът може да се намери онлайн, а екипът планира да го включи във вече съществуващ онлайн инструмент 2B-Alert.

Понастоящем 2B-Alert прогнозира бдителността въз основа на това колко кафе сте пили и колко сън сте имали. Изследователите се надяват да добавят алгоритъма към онлайн инструмента преди края на годината, за да помогнат на потребителите да определят най-доброто време за пиене на кафе.

Студентите могат да го използват, за да определят най-доброто време за кафе, така че да са "възможно най-бдителни по време на изпита".

Докато алгоритъмът е широко достъпен, има и други начини за повишаване на бдителността - като упражнения, например. Проучване от 2011 г. разкрива, че хората, които са тренирали 150 минути седмично, са спали по-добре и са били по-малко уморени през деня.

Правилната закуска ще ви помогне също да увеличите енергията си. Затова, преди да посегнете към поредната чаша кафе, помислете – закусихте ли?Добави коментар