Какви забавления ще предлагат българските плажове това лято?

115
Какви забавления ще предлагат българските плажове това лято?

Първите аткракциони ще заработят в началото на юни, когато морето още е студено

Забавления за всеки вкус и джоб ще се предлагат по плажовете у нас и това лято. Първите аткракциони ще заработят в началото на юни, когато морето още е студено, посочва вестник "Труд".

На Южния плаж във Варна отварят 3 волейболни игрища, а в съседство, след основен ремонт, ще бъде открита евтината и любима за малки и големи Ролба. Спускането по пързалката струва само 2 лв., а догодина към нея ще бъде монтиран и високоскоростен улей.

По-скъпа алтернатива на морските бани предлагат аквапарковете в Златни пясъци, Албена, Слънчев бряг, както и огромният „Хепи ленд” между Камчия и Шкорпиловци с 8 тематични къта и зона за пикник. На градските бани във Варна и това лято няма да има джетове, а само водни колела за 5 лв.

Феновете на адреналина обаче няма да скучаят – за тях на Трета буна ще работят обновеният уейкборд парк и единственият у нас блоб, който изстрелва в морето смелчаци над 14 г. Ударна доза емоции гарантира и най-новият атракцион на Юг – SEABOB. Той представлява нещо като торпедо, което редува шеметно гмуркане и излизане над водата.Приключения с „Летящата риба” и плуване като делфин със Seabreacher ще радват летовниците на Слънчев бряг. А във Варна всеки, навършил 12 г., може да поплува с истински делфин в „Делфинариума” чак до ноември. Край плажа в Св. св. Константин и Елена за втори пореден сезон ще има и лятно кино. То отваря на 1 юни със седмица на българския филм, а след това до октомври всяка вечер от 21 ч. ще върти хитовете от програмата на кина „Арена”.

В първия летен месец стартират и неделните аудиовизуални спектакли „Легенди от Аладжа манастир” върху скалите на прочутата древна обител. Сафарита и селски туризъм с доене на кози, пресъздаване на сватбени ритуали и нестинарски танци са вариантите за приятно прекарване на дните без слънце.

Сред новите атракции в Поморийско и Добруджа са тематичните медени турове, при които посетителите наблюдават работата на пчелите в стъклени кошери и опознават различните им жилища – в каменни пещери, дънери, глина.Добави коментар