Кактуси и алое вера пречистват въздуха вкъщи

91
Кактуси и алое вера пречистват въздуха вкъщи

В навечерието на зимния сезон и предстоящото застудяване, както и за поддържането на свежестта на въздуха вкъщи, експертите препоръчват да се отглеждат кактуси, алое вера или малка палма

В навечерието на зимния сезон и предстоящото застудяване, както и за поддържането на свежестта на въздуха вкъщи, експертите препоръчват да се отглеждат кактуси, алое вера или малка палма.

Кактусът абсорбира вредното електромагнитно лъчение и намалява концентрацията на летливи органични вещества и като цяло перфектно пречиства въздуха от дим, неприятни миризми и микроби. Освен това е растение, което не изисква много светлина или грижи.

Освен че се използва за грижа за кожата, алое вера идеално прочиства въздуха, например от излъчването от екраните на компютъра и телевизора.

Подобна роля може да изиграе и палмата. Според изследване на НАСА, палмата от семейство Арека е на осмо място по ефикасност при премахване на формалдехид. Освен това поддържа нивото на влага и свежест в помещенията и много бързо премахва химическите токсини от въздуха. 

Добави коментар