Как тичането ни прави по-щастливи?

58
Как тичането ни прави по-щастливи?

Тичането води до 18% увеличение на способността на участниците да се отпуснат, 28% спад в необмисленото вземане на решения и 29% подобрение в устойчивостта на стрес

Как тичането ни прави по-щастливи? Изследване е проучило връзката между психичното здраве и физическата активност.

В експеримента са се включили както професионални спортисти, така и аматьори. Представените цифри са впечатляващи - според тях тичането води до 18% увеличение на способността на участниците да се отпуснат, 28% спад в необмисленото вземане на решения и 29% подобрение в устойчивостта на стрес.

Отчетено е и 58% намаление на признаците на когнитивен стрес, чиито симптоми са тревожност, забравяне и дезорганизация. Експериментът също така сочи към 26% увеличение на скоростта, с която мозъкът обработва данни и 21% подобрение на паметта, посочва вестник Стандарт.

Освен статистиката, изследването на Стъбс е установило, че при аматьорите ползите за психичното здраве от тренировките са по-големи, отколкото за професионалистите. Причината е, че тъй като професионалистите вече са усвоили своя спорт, те трябва да извършват по-малко мозъчна работа, докато са в движение.

Добави коментар