Как отслабват звездите: Рене Зелуегър

1779
Как отслабват звездите: Рене Зелуегър

Диета с два етапа - щадящ и строг

Вероятно няма друга холивудска актриса, която да се подложи на такова изпитание – за заснемането на няколко филма да качва и сваля килограми за кратки срокове. Култовият филм „Дневниците на Бриджит Джоунс” ни накара да се позачудим как става тази трансформация и какво прави Рене Зелуегър, за да го постигне?

За ролята си Рене трябвало да качи 15 килограма. „Излишните килограми не предизвикваха у мен особени неудобства, но след края на снимките знаех, че трябва бързо да ги сваля”, признава актрисата в много интервюта.

Режимът на хранене на звездата бил съставен от най-добрите специалисти в областта на диетологията и медицината. И резултатите са на лице – зашеметително, но Зелуегър отново е в страхотна форма! Диетата й се състояла от две части – „щадяща” и „строга”.

„Щадящата” програма на хранене включвала храни с понижено съдържание на въглехидрати и сладки храни. В менюто на актрисата били включени риба тон, пуешно месо, салати от пресни зеленчуци или такива, приготвени на пара. Никаква сол и мазнина! Задължително условия било консумирането на поне 2 литра вода дневно, а алкохолът бил абсолютно забранен.

Екстремността в отслабването дошла сред приключване на 4-месечния „щадящ” режим. Тогава актрисата се подложила на по-сериозно натоварване. Финален акорд била „строгата” диета – един грейпфрут, една ябълка и един портокал в компанията на два литра вода и билкови чайове. Това било дневното меню на Зелуегър в продължение на един месец.

По собствените признания на актрисата, като отчита всички съблазнения през периода, тя е успяла безропотно да изпълни предписанията на диетолозите. 15-те килограма отгоре са минало!
 Добави коментар