Как наистина да започнете да тренирате

73
Как наистина да започнете да тренирате

Аз не съм зодия мързел!

Най-сложното нещо в спорта е началото. Затова е време да спрете с оправданията и да започнете да водите по-активен физически живот. Ето 6 съвета как да постигнете заветната цел.

1. Изберете спорта, който е подходящ за вас

Понякога проблемът се изразява в това, че избирате спорт, който не ви е по душа. Защо искате да плувате, когато хлорът във водата раздразва кожата ви? Защо излизате да тичате, когато по ви се иска да поритате чувала в залата за бокс.

Помислете добре какво искате да тренирате!

2. Наемете персонален треньор

Възможно е човекът, който ви липсва, за получаването на добра мотивация, да е треньорът. Позволете си първоначалната му заплата, за да започнете. Знаете, че апетитът идва с яденето!

Треньорът ще ви състави ясен план с упражнение. Той умее да ги направи интересни. Така всяка тренировка ще е мотивираща.

3. Не се отдалечавайте твърде много от дома

Колкото по-близо до вас е залата, толкова по-лесно ще ви бъде да я посещавате.

4. Абстрахирайте се

Стеснителните хора или пък онези, които страдат от излишни килограми, често се възпират от тренировките, защото смятат, че изглеждат нелепо в очите на добре „натренираните”.

Спрете да се самозаблуждавате. Няма как да постигнете желаната фигура, ако стоите у дома и посвещавате следващия час от деня на купа със сладолед, вместо на упражнения в залата.

5. Съчетавайте полезното с полезното.

Докато тренирате, позволете си да направите още нещо. Например можете да загрявате тялото за тренировка, докато разхождате кучето. Или пък да слушате аудиокнига. Можете дори да учите чужди езици, докато въртите педалите на колелото.

6. Водете си дневник

Така ще можете да следите постиженията си и да се мотивирате. Щом погледнете какви промени са провокирали усилията ви, няма да си позволите да се върнете назад.

Планирайте различните типове тренировки занапред.Добави коментар