Как градинарството се отразява на здравето ни?

141
Как градинарството се отразява на здравето ни?

Британски учени съветват да се занимаваме повече с градинарство, защото се отразява чудесно върху физическото и психичното ни здраве

Хващайте лопатата и греблото и на работа! Британски учени съветват да се занимаваме повече с градинарство, защото се отразява чудесно върху физическото и психичното ни здраве. Професор Шан де Бел провел изследване със хиляди британци, съобщава Darik News.

Хората, които се занимавали с градинарство, били с по-добри здравни показатели, тяхната физическа активност се оказала по-висока и всичко това се отразявало добре на живота им. Изследването анализирало данни, събрани в периода 2009-2016 година.

Хората, които имали достъп до своя градина, показали по-добър психичен статус в сравнение с останалите. Прекарването на свободното време в открито пространство, независимо дали става дума за работа или отдих, носи своите ползи.

Тези зелени площи трябва да заемат своето достойно място и при планирането на градската среда. Нещо интересно: оказва се, че хората, обичащи градинарството, са по-склонни от останалите да правят излети сред природата поне веднъж седмично, установило също така проучването.

Добави коментар