Как да ускорим метаболизма с кафе

251
Как да ускорим метаболизма с кафе

Сериозно ли? Да!

Чаша горещо кафе с полезни добавки – това  е отличен начин да се ободрите и да ускорите обменните процеси в огранизма. Днес ще превърнем кафето в лечебна напитка, благодарение на канела, мед, чили и кокосово масло.

Да започнем с чилито

Пикантната храна съдържа вещества, които са способни да ускоряват обмяната на веществата. Чилито е полезно – в състава му откриваме капсаицин – това вещество повишава температурата на тялото и учестява сърцебиенето. Този ефект се запазва през следващите 3 часа след консумацията на люта храна.

Канела

Тя стимулира обмяната на веществата и подобрява храносмилането. Освен това спомага за понижаване на нивото на кръвната захар и стимулира бързото разграждане на мазнините.

Мед

Ако обичате сладко кафе, препоръчваме да замените захарта с мед. Последният ускорява обмяната на веществата и регенерацията на тъканите. Освен това притеважа противовъзпалително свойство и тонизира. Если ты любишь сладкий кофе, используй вместо сахара мед. Он ускоряет обмен веществ и регенерацию тканей, обладает противовоспалительным, бактерицидным, тонизирующим действием. 

Кокосовое масло

Натуралното кокосово масло е богато на средноверижни мастни киселини, които ускоряват обмяната на веществата.Добави коментар